Veiligheid website GZet

De laatste weken is veel te doen geweest over beveiliging van websites van ziekenhuizen en zorginstellingen. De mogelijkheid bestaat dat bij inschrijven voor Nieuwsbrieven de website onvoldoende beveiligd is om via deze weg toegang te krijgen tot achterliggende (persoonlijke) gegevens.

Gzet heeft haar website beveiligd middels een SSL-certificaat, deze zorgt ervoor dat de gegevensuitwisseling tussen de bezoeker en de website via een versleutelde verbinding verloopt. Standaard is een verbinding niet beveiligd en kan informatie dus onderschept worden. Door het SSL-certificaat is de website betrouwbaar en wordt de privacy van bezoekers gerespecteerd. Voor de bezoeker is de veilige website te herkennen aan een slotje voor de url in de adresbalk van de browser. Door hierop te klikken kunt u deze geverifieerde bedrijfsinformatie zien.

Wet DBA

De wet DBA die op 1 mei 2016 is ingegaan heeft voor veel onrust gezorgd in de wereld van ZZP’ers, freelancers en de opdrachtgevers van hen. Staatsecretaris Wiebes heeft geprobeerd deze onrust weg te nemen door de toezegging dat in 2017 geen repressieve handhaving van de wet DBA zal plaatsvinden. Dit heeft  de kou niet volledig uit de lucht genomen. Goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap is steeds belangrijker geworden. Als u hierover in gesprek wilt gaan dan hoor ik dit graag.

Hoe moeilijk is aan te geven wat 2017 ons op dit gebied gaat brengen zijn de voorspellingen van 12 verschillende deskundigen op dit gebied. Lees hier wat zij hierover te vertellen hebben.

Ik wens u een succesvol jaar toe met leuke opdrachten!

Paul Klein Tuente

Type artikel: 
Nieuws